Koppel met uw dealer management systeem en krijg een duidelijk overzicht van uw verkoopdossiers

Dankzij DocBase voor de Automotive

AUTODEALERS BLIJ MET GEAUTOMATISEERDE VERKOOPDOSSIERS

In de autowereld wordt vaak gesproken over: 'De beste autoverkopers zijn de slechtste administrateurs'. Bij de verkoop van een auto komen tal van documenten kijken, zoals de overeenkomst, kopie rijbewijs en kopie kentekenbewijs (bij geval van inruil). Dit is dan nog maar het begin van het administratieve werk van een autoverkoper. Na de verkoop krijgt de autoverkoper ook te maken met documenten voor en na de aflevering van een auto, zoals bijvoorbeeld een tenaamstellingsverslag en een vrijwaring. Al deze documenten moeten goed bewaard blijven voor de periodieke audit. 

Audit

Iedere dealer heeft te maken met periodieke audits vanuit de importeur. Tijdens de audit wordt een selectie van verkoopdossiers doorgenomen en gecheckt op volledigheid. In de autoverkoop kan een fout in de administratie desastreuze gevolgen hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld een waarschuwing krijgen bij een audit wanneer er dossiers of documenten ontbreken. Dit kan makkelijk voorkomen worden door uw administratie geheel digitaal in DocBase op te nemen. Het zorgt ervoor dat u de verkoopdossiers snel kunt vinden en kunt tonen tijdens een audit. Zet de stap naar effectiviteit met DocBase en laat uw verkopers veel tijd en moeite besparen.  

Broekhuis Groep werkt met DocBase

De investering verdient zich zeer snel terug en dan ga je echt besparen. Dankzij digitaal werken vormen alle vestigingen nu samen één slagvaardige organisatie. We kunnen de auto's sneller afleveren. Daar zijn berijders, verzekeraars en leasemaatschappijen heel blij mee.

Marijn van Dijk Manager verkoopadministratie bij Broekhuis Groep

Koppeling met Dealermanagement Systemen

Autodealers hebben heel veel documenten die ze bij de verkoop van auto's dienen op te slaan in het verkoopdossier. Met DocBase gekoppeld aan Autoline van ADP is direct inzichtelijk of een dossier compleet is of welke documenten nog toegevoegd moeten worden. Zodra alle documenten in het verkoopdossier aanwezig zijn, wordt automatisch getoond dat het dossier compleet is.  

Benieuwd naar de mogelijkheden van DocBase voor uw organisatie?

Bel ons op 0184-677511 of vraag een vrijblijvende demo aan. Demo aanvragen
Overzicht over uw contracten met contractbeheer binnen DocBase

Contractbeheer

Met contractbeheer van DocBase heeft u altijd direct en volledig overzicht in looptijden, opzegtermijnen, prestaties en verplichtingen.

Alle informatie in één systeem met DocBase Connect

DocBase Connect

Koppel met uw andere systemen om alle informatie in één systeem te beheren. Dankzij X-Connector als extra module in de versie DocBase Connect. 

Makkelijk en snel digitale handtekening zetten met DocBase Sign

Digitale Handtekening

Een handtekening plaatsen onder documenten kan nu eenvoudig en snel inclusief autorisatie met DocBase Sign, de digitale handtekeningenmodule van DocBase.

Klantcase Broekhuis

Broekhuis Groep geeft aan dat DocBase bij hun zorgt voor een aanzienlijke verbetering in efficiency. Laat u inspireren door het succesverhaal van DocBase bij Broekhuis Groep.