Documenten digitaal ondertekenen

Digitale handtekening

In enkele stappen een handtekening onder uw documenten met DocBase Sign!

Acanthis Document Solutions heeft de module DocBase Sign ontwikkeld waarmee het de eerste digitale handtekening oplossing was in een DMS. Een geavanceerde elektronische handtekening die via email wordt afgehandeld en volledig voldoet aan de Europese richtlijnen. Zou het niet geweldig zijn als u al uw documenten eenvoudig en rechtsgeldig met een digitale handtekening kunt ondertekenen en digitaal retourneren?

Gemak

Met de digitale handtekening hoeft u niet meer onnodig veel tijd te besteden aan het opsturen van bijvoorbeeld arbeidscontracten, huurcontracten of contracten met leveranciers. U hoeft ze niet meer te printen en te versturen via de post. De ontvanger hoeft op zijn beurt niet meer het contract te ondertekenen met een 'natte handtekening' en weer in te scannen om te retourneren. Dit alles zorgt voor een gegarandeerde efficiëntie verbetering. Benieuwd naar nog andere mogelijkheden om de efficiëntie binnen uw organisatie te verbeteren en gemak voor uw klanten te verhogen? Ontdek het hier!

Controle en waarborging

Bij alle contracten is het belangrijk dat het gecontroleerd en gewaarborgd is dat de juiste persoon het document ondertekent. Bij het ondertekenen met een digitale handtekening wordt het hele proces van ondertekenen gecontroleerd en gewaarborgd. Elke stap wordt gecontroleerd met als uiteindelijk resultaat een ondertekend document inclusief een certificaat met gegevens wie wanneer getekend heeft.

Veilig

De gegevens die via Sign worden verzonden zijn gecodeerd met asymmetrische cryptografie. Daarnaast slaan we geen enkele elektronische handtekening op, omdat elke handtekening op unieke wijze voor elk afzonderlijk document wordt aangemaakt. 

Milieuvriendelijk

Het is niet alleen dat de digitale handtekening u tijd bespaart, maar ook dat het milieuvriendelijker is dan het zetten van een 'natte handtekening'. Als u ziet hoeveel papier er verloren gaat bij het printen van contracten, e-mails en andere documenten. De digitale handtekening zorgt er dus voor dat u aantoonbaar milieuvriendelijk werkt.

Docbase

Enorme tijdwinst

Veilige communicatie

Identiteit garanderen

Sneller ondertekend

DocBase Sign: Eenvoudig en rechtsgeldig

DocBase Sign biedt de gebruiker een complete oplossing om documenten te (laten) ondertekenen.

Wanneer een document digitaal is ondertekend met een geavanceerde elektronische handtekening, verandert de status van het document en kan de gebruiker/lezer direct zien wie wanneer heeft getekend. 

Binnen enkele stappen ondertekent u een document digitaal met DocBase Sign. Wij laten u stapsgewijs zien hoe u een document verstuurt voor ondertekening en hoe u een document ondertekent in 3 simpele stappen

Geheel digitaal werken

Werkt u al digitaal met bijvoorbeeld een document management systeem? Dan wilt u natuurlijk die digitale documenten, zoals contracten, ook digitaal laten ondertekenen. 

Een document management systeem in combinatie met de digitale handtekening is de ideale oplossing om geheel digitaal te werken. Ontdek wat de digitalisering voor u kan betekenen.

Small-img

Benieuwd naar DocBase Sign?

Bel ons op 0184-677511 of vraag een vrijblijvende demo aan.
Gratis demo