Zorg dragen voor kwaliteit, arbo en milieu in één systeem

Dankzij het KAM-systeem DocBase

KAM-SYSTEEM

De afkorting KAM staat voor Kwaliteit, Arbo en Milieu. Voor bijna iedere organisatie zijn deze drie deelgebieden van essentieel belang. Zo heeft iedere organisatie te maken met de wet- en regelgeving omtrent deze deelgebieden. Voor het management van de organisatie kan het DocBase KAM-systeem zorgen voor de oplossing voor het beter sturen, beheersen en ontwikkelen van de organisatie.

Met het DocBase KAM-systeem bent u ervan verzekerd dat uw organisatie zorg draagt voor het voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu. Naast de wet- en regelgeving moet er ook zorg gedragen worden voor de eisen en wensen van de belanghebbenden, waaronder de samenleving, de medewerkers en de klanten. In het KAM-systeem zijn alle documenten omtrent de wet- en regelgeving gestructuurd en makkelijk te vinden. 

Binnen DocBase KAM-systeem wordt onder andere vastgelegd (op dynamische wijze):

✓  Relevante wet- en regelgeving en milieuvergunning

 Beleid en doelstellingen

✓  Processen binnen de organisatie (Primair en secundair)

 Verantwoordelijkheden, bevoegdheden en opleidingen

 Interne en externe communicatie

 RIE (Risico Inventarisatie en Evaluatie)

 Bedrijfsnoodplan

 Meten en analyseren van processen

 Certificeringen en hun geldigheid

Inzicht en overzicht over de KAM dossiers, continu en voor iedereen

Ontdek alles over een KAM-systeem

Download het E-book KAM - Kwaliteit, Arbo en Milieu Download nu

Organisaties zien de bedrijfsveiligheid en milieumanagement in veel gevallen meer als last dan als lust. Dagelijks keren deze aspecten terug en hebben invloed op de bedrijfscontinuïteit, de resultaten en de marktpositie van de meeste organisaties. Voor kleine organisaties kan het erg kostbaar zijn om voldoende aandacht te geven aan de veiligheid. Bij te weinig aandacht voor dit aspect kunnen de gevolgen nog kostbaarder zijn.

Investeren in veiligheid en milieu is investeren in je bedrijf.

Het DocBase KAM-systeem helpt daarbij. Het waarschuwt bijvoorbeeld wanneer certificaten dreigen te verlopen of het biedt de mogelijkheid om certificaten eenvoudig te communiceren met (potentiële) klanten. Ook kunnen veiligheidsprocedures middels versiebeheer eenvoudiger worden bijgehouden en zorgt het systeem er voor dat de gebruiker altijd de laatst geldende versie getoond krijgt. Wanneer u dit allemaal voor elkaar heeft, biedt dit toegevoegde waarde en dus commerciële kansen. Het helpt omdat de werkwijze en oog voor veiligheid in het DNA van een bedrijf gaan zitten en de borging met DocBase KAM-systeem procedureel en qua documentatie geregeld is. Verder is het vooral een kwestie van bewustwording. De implementatie draagt positief bij aan de gewenste veiligheidscultuur. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag de demo aan!

Ook interessant voor u:

7 risico's vermijden met een KAM-systeem voor BRZO bedrijven

Vermijd risico's met een KAM-systeem

Naast het riskeren van een boete voor een BRZO-bedrijf zijn er nog meer risico's die BRZO-bedrijven kunnen lopen. Wij zetten de 7 risico's van het niet voldoen aan de wetgeving graag voor u op een rijtje. Lees het hier!

Hoe werkt een KAM-systeem?

Hoe werkt een KAM-systeem?

In slechts 5 simpele stappen werkt u in een KAM-systeem volgens de nieuwe wetgeving. Wij laten graag zien hoe het in zijn werk gaat. Lees het hier!

Dit zijn de uitdagingen van een KAM-manager in 2017

Uitdagingen van een KAM-manager

Voldoen aan de ISO-normen en inspelen op de ontwikkelingen in de markt, zorgen voor een aantal belangrijke uitdagingen. Wij nemen ze met u door. Lees het hier!

Praktijkverhaal van een ziekenhuis

Onze klanten zijn zeer positief over de toepassing van het KAM systeem, zo blijkt ook bij een ziekenhuis. Laat u inspireren door het succesverhaal van het implementeren van DocBase bij een ziekenhuis.