Zorg dragen voor kwaliteit, arbo en milieu in één systeem

Dankzij het KAM-systeem DocBase

KAM-SYSTEEM OF QHSE MANAGEMENT SYSTEM

KAM is de afkorting voor "Kwaliteit, Arbo en Milieu" en in Engelse termen wordt er ook wel over QHSE gesproken. Dit staat voor Quality, Health, Safety en Environment. In principe heeft bijna iedere organisatie ermee te maken. We willen allemaal kwaliteit leveren, goed zorgen voor onze medewerkers en voor het milieu. Ook is het belangrijk om elk vlak te voldoen aan de wet- en regelgeving op kwaliteit, arbo en milieu gebied. DocBase zorgt met het KAM-systeem voor ondersteuning om te voldoen aan wet- en regelgeving en de oplossing voor het beter sturen, beheersen en ontwikkelen van de organisatie.

Functies van een KAM systeem of QHSE management systeem

Met het DocBase KAM-systeem bent u ervan verzekerd dat uw organisatie zorg draagt voor het voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu. Naast de wet- en regelgeving moet er ook zorg gedragen worden voor de eisen en wensen van de belanghebbenden, waaronder de samenleving, de medewerkers en de klanten. In het KAM-systeem zijn alle documenten omtrent de wet- en regelgeving gestructuurd en makkelijk te vinden. 

Binnen DocBase KAM-systeem wordt onder andere vastgelegd (op dynamische wijze):

✓  Relevante wet- en regelgeving en milieuvergunning

 Beleid en doelstellingen

✓  Processen binnen de organisatie (Primair en secundair)

 Verantwoordelijkheden, bevoegdheden en opleidingen

 Interne en externe communicatie

 RIE (Risico Inventarisatie en Evaluatie)

 Bedrijfsnoodplan

 Meten en analyseren van processen

 Certificeringen en hun geldigheid

Inzicht en overzicht over de KAM dossiers, continu en voor iedereen

Ontdek alles over een KAM-systeem

Download het E-book KAM - Kwaliteit, Arbo en Milieu Download nu

Krijg inzicht in veiligheid en milieu

Organisaties zien de bedrijfsveiligheid en milieumanagement in veel gevallen meer als last dan als lust. Dagelijks keren deze aspecten terug en hebben invloed op de bedrijfscontinuïteit, de resultaten en de marktpositie van de meeste organisaties. Voor kleine organisaties kan het erg kostbaar zijn om voldoende aandacht te geven aan de veiligheid. Bij te weinig aandacht voor dit aspect kunnen de gevolgen nog kostbaarder zijn. 

Zorg ervoor dat u inzicht krijgt in de veiligheid van uw personeel en het milieu. Met een KAM-systeem voldoet u altijd aan de veiligheids- en milieuvoorschriften. Zo waarschuwt het systeem bijvoorbeeld wanneer certificaten dreigen te verlopen of het biedt de mogelijkheid om certificaten eenvoudig te communiceren met (potentiële) klanten. Ook kunnen veiligheidsprocedures middels versiebeheer eenvoudiger worden bijgehouden en zorgt het systeem er voor dat de gebruiker altijd de laatst geldende versie getoond krijgt. Wanneer u dit allemaal voor elkaar heeft, biedt dit toegevoegde waarde en dus commerciële kansen.

Veiligheidscultuur

Het DocBase KAM-systeem helpt omdat de werkwijze en oog voor veiligheid in het DNA van een bedrijf gaan zitten en de borging procedureel en qua documentatie geregeld is. Verder is het vooral een kwestie van bewustwording. De implementatie draagt positief bij aan de gewenste veiligheidscultuur. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag de demo aan!

Ook interessant voor u:

7 risico's vermijden met een KAM-systeem voor BRZO bedrijven

Vermijd risico's met een KAM-systeem

Naast het riskeren van een boete voor een BRZO-bedrijf zijn er nog meer risico's die BRZO-bedrijven kunnen lopen. Wij zetten de 7 risico's van het niet voldoen aan de wetgeving graag voor u op een rijtje. Lees het hier!

Hoe werkt een KAM-systeem?

Hoe werkt een KAM-systeem?

In slechts 5 simpele stappen werkt u in een KAM-systeem volgens de nieuwe wetgeving. Wij laten graag zien hoe het in zijn werk gaat. Lees het hier!

Dit zijn de uitdagingen van een KAM-manager in 2017

Uitdagingen van een KAM-manager

Voldoen aan de ISO-normen en inspelen op de ontwikkelingen in de markt, zorgen voor een aantal belangrijke uitdagingen. Wij nemen ze met u door. Lees het hier!

Praktijkverhaal van een ziekenhuis

Onze klanten zijn zeer positief over de toepassing van het KAM systeem, zo blijkt ook bij een ziekenhuis. Laat u inspireren door het succesverhaal van het implementeren van DocBase bij een ziekenhuis.

Vragen? Bel ons