Uitstel | Het op orde krijgen van je documenten- en informatiestroom

Hoe komt het toch dat zoveel bedrijven bezig zijn met nadenken over het op orde krijgen van hun documenten- en informatiestroom maar dat er maar zo weinig een besluit nemen voor het implementeren van een oplossing? Wekelijks hoor ik mensen in organisaties zeggen dat het bij hen op een ’houtje touwtje’ manier met folders, subfolders en subsubfolders op de server geregeld is.

Informatiechaos

Het vinden van relevante informatie wordt daarmee bemoeilijkt. Om het nog maar niet over het heen en weer mailen van versies van documenten te hebben zodat niemand op een gegeven moment meer weet wat de laatste definitieve versie is. En als we er dan ook nog mailberichten bij betrekken, is het plaatje helemaal compleet. 

Toch bestaan er dus twijfels om deze beperkingen weg te nemen. ’Het kan beter maar we hebben andere zaken met hogere prioriteit’ hoor ik vaak. Het is belangrijk maar niet urgent. Of is het zelfs niet belangrijk? Dat kan natuurlijk ook. Of verwachten we teveel van software oplossingen? Waar mensen mee moeten gaan werken maar nauwelijks uitleg over krijgen.

Efficiënter en prettiger werken

Als ik jullie vertel dat wij met onze oplossingen van het DocBase platform een terugverdientijd van minder dan een jaar waar maken, wat houdt mensen dan tegen? Kunt u me dat eens uitleggen? Het is ook nog eens veel plezieriger werken wanneer ik niet telkens hoef te vragen waar ik iets kan vinden of er te lang naar moet zoeken.

Wij leren graag hoe we u beter van dienst kunnen zijn met het aanbieden van oplossingen die in uw behoeften voorzien.