Positieve verwachtingen in de autobranche voor 2018

Het lijkt erop dat de autobranche er weer helemaal bovenop is en de lijn weet door te zetten in 2018, blijkt uit cijfers van het CBS. In de afgelopen drie jaar is de omzet in de auto- en motorbranche gestegen, behalve in het vierde kwartaal van 2016. Die daling komt door de omzetpiek in het vierde kwartaal van 2015, vanwege de hybride trend van destijds.  

Grootste stijging in de personenautobranche

De stijging in omzet in 2017 ten opzichte van 2016 is vooral te zien bij de importeurs (+ 6,9%) en in de personenautobranche (+ 6,3%). Voor handelaren was 2017 ook een positief jaar met een omzetstijging van 3,8 procent. In het onderzoek van Branche in Zicht 2018 van accountantsorganisatie staat dat over het algemeen de omzet is gestegen met 12,6 procent en een winst stijging van 5,6 procent.  

Uitbreiding personeelsbestand en meer investeringen

Ondernemers in de autobranche zijn positief over 2018 blijkt uit cijfers van het CBS. In 2018 verwacht één op de drie ondernemers dat de omzet zal stijgen. Ook zijn zij positief over de verwachtingen van personeelsbezetting en investeringen. Ruim 6 procent verwacht het personeelsbestand te gaan uitbreiden en ruim 5 procent van de ondernemers verwacht meer te gaan investeren. Uit het onderzoek van Branche in Zicht 2018 blijkt zelfs dat ruim 6 procent van de autobedrijven zal gaan investeren.

Ondernemersverwachtingen-voorafgaand-aan-het-jaar-2013-2018

DMS DocBase

De trend in de autobranche zien wij zelf ook in het gebruik van ons document management systeem DocBase. Steeds meer autobedrijven zien de voordelen van DMS, waaronder de tijd- en geldbesparing en het efficiënt werken. Zo maakt Kien sinds 2017 ook gebruik van DocBase in combinatie met Open Text om hun documentenstroom automatisch digitaal te verwerken. Kien profiteert met DocBase van gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en zeer gedetailleerde autorisatie mogelijkheden. 

Verwacht u ook te gaan investeren komend jaar? Bekijk wat wij nog meer voor de autobranche doen met ons document management systeem of download ons e-book DMS.