Effectief contractbeheer met de digitale handtekening

Alle contracten met klanten, leveranciers of partners moeten goed worden beheerd. Als het beheren van uw contracten niet goed is ingericht, kan dit problemen veroorzaken. Zo kunnen contracten zonder inzage stilzwijgend worden verlengd. Met contractbeheer heeft u overzicht over uw contracten en is het duidelijk te zien wanneer contracten aflopen en welke afspraken gemaakt zijn in het contract. Dit werkt allemaal met automatische notificaties. Bij het aflopen van contracten krijgt u direct een melding in uw mail.

Hoe mooi is het als u met contractbeheer al uw contracten overzichtelijk binnen één systeem kunt overzien? Bekijk eenvoudig wat de status is en krijg altijd en overal het juiste overzicht op het juiste moment. Nog mooier is het als uw klant of leverancier het contract via de mail direct digitaal kan ondertekenen in drie simpele stappen. Na ondertekening krijgt u de bevestiging dat het contract is ondertekend en verandert de status in het systeem ook direct naar ‘ondertekend’.

Efficiënte workflow

Digitaal ondertekenen kan zorgen voor een efficiëntere workflow. Hierdoor heeft u namelijk meer grip op het ondertekenproces van contracten. De hele organisatie profiteert van het efficiëntere proces, dankzij de digitale handtekening in combinatie met contractbeheer. Alle contracten, van offertes tot arbeidsovereenkomsten, zijn overzichtelijk, makkelijk in te zien en voorzien van een status. De digitale handtekening maakt de workflow sneller. 

Volledige ontzorging

De automatische notificaties van contractbeheer en het snellere proces van de digitale handtekening zorgen voor de volledige ontzorging binnen de workflow van contracten. Het geheel is aanzienlijk sneller, efficiënter en bespaart tijd en geld.  

Rechtsgeldigheid

Elk document dat wordt ondertekend met een digitale handtekening heeft volgens het Burgerlijk Wetboek ‘’dezelfde rechtsgevolgen als een handgeschreven handtekening’’. Er wordt wel gesteld dat de authenticatie voldoende betrouwbaar moet zijn. Maar niet iedere digitale handtekening is even rechtsgeldig. In onze gratis whitepaper geven wij u meer informatie over de rechtsgeldigheid van een digitale handtekening. Ook ontdekt u de verschillen tussen de elektronische en digitale handtekening.


DocBase Sign

Onze module DocBase Sign voldoet aan de vereisten voor de elektronische handtekening, volgens de eIDAS en artikel 3:15a Burgelijk Wetboek. Hiermee wordt het digitaal ondertekenen van een document met DocBase Sign gezien als rechtsgeldig.

Met deze module in combinatie met contractbeheer binnen DocBase wordt het creëren van een digitale handtekening onder een contract een koud kunstje. Zo bent u ook direct verzekerd van een efficiënt werkproces.

Een veilige, kostenbesparende en milieuvriendelijke handtekening onder al uw documenten en e-mails.
<< Download onze brochure voor meer informatie >>