Behaal de volgende 5 resultaten met een KAM systeem

Het is het resultaat dat telt; ook bij het implementeren van een KAM-systeem. Het inrichten en onderhouden van een KAM-systeem neemt een hoop tijd in beslag. Voordat u hieraan begint, wilt u natuurlijk wel weten welk resultaat het u in de toekomst oplevert. In het vorige blog over de voordelen van een KAM-systeem heeft u al kunnen lezen wat de belangrijkste voordelen zijn. Dit keer willen we de resultaten belichten. In deze blog laten wij u graag zien wat optimaal gebruik van een KAM-systeem kan opleveren.

Als KAM-manager heeft u genoeg uitdagingen. Door hier actief mee aan de slag te gaan, kunnen er mooie resultaten behaald worden met een KAM-systeem. De vijf belangrijkste resultaten met een KAM-systeem hebben wij op een rij gezet: 

1.  Imago bescherming

Het imago is en blijft een belangrijk aspect voor een bedrijf. Het is zelfs zo belangrijk, dat een bedrijf hierdoor valt of staat. Het opbouwen van een goed imago kost echter veel tijd, maar kan ook binnen no-time worden afgebroken. Dit laatste wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Een KAM-systeem kan helpen uw imago te beschermen tegen bijvoorbeeld een milieuschandaal, boete of bedrijfsongeval. Zo kunt u uw imago blijven verbeteren zonder risico's te lopen. 

2.  Minimaliseer fouten

Waar mensen werken worden fouten gemaakt; dat is heel normaal. Het aantal fouten en de negatieve impact daarvan, wilt u echter wel zo laag mogelijk houden. Door te werken met een KAM-systeem kunt u ervoor zorgen dat fouten geminimaliseerd worden. Met een goed ingericht en onderhouden KAM-systeem is iedereen binnen het bedrijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwe wet- en regelgeving. Zo maakt u het risico op fouten kleiner.

3.  Effectiever werk

Effectiviteit blijft binnen organisaties een focuspunt. Slecht documentbeheer kan veelal de effectiviteit verstoren. Denk bijvoorbeeld aan minutenlang zoeken naar documenten of zelfs documenten helemaal niet meer terug kunnen vinden.

Door te werken met een KAM-systeem heeft u alles overzichtelijk binnen één systeem. Op deze manier vindt u binnen enkele seconden het document dat u nodig heeft. Ook zorgt het ervoor dat u met slechts één systeem uw kwaliteit waarborgt, dat u zorg draagt voor het milieu en daarnaast bijdraagt aan de veiligheid van uw medewerkers. 

4.  Risico’s verkleinen

Ondernemen is onlosmakelijk verbonden met risico’s. In de maakindustrie zijn de risico's echter hoger en zijn in sommige gevallen de gevolgen niet te overzien. Risico's in de maakindustrie kunnen verkleind of zelfs vermeden worden met een KAM-systeem. Zoals te zien in één van onze eerdere blogs, zijn de 7 risico’s als volgt:

  1. Boete
  2. Bedrijfsongeval
  3. Faalkosten
  4. Imagoschade
  5. Milieuschandaal
  6. Lagere klanttevredenheid
  7. Onzekerheid over bestaansrecht

 Houd er wel rekening mee dat een KAM-systeem goed ingericht en onderhouden moet worden om zeker te zijn dat deze risico's verkleind kunnen worden. 

5.  Gestructureerd de kwaliteit verbeteren

Hoe belangrijk is de kwaliteit van uw product voor uw organisatie? Zorgt de kwaliteit van uw product voor tevreden klanten en behoort het tot één van uw USP’s? En bent u ook van mening dat de kwaliteit nooit hoog genoeg is? Dan is het zaak om de kwaliteit gestructureerd te waarborgen of zelfs te verbeteren met een KAM-systeem.

Behaal het gewenste resultaat

Niet alleen voor de korte termijn zijn kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu relevante onderwerpen, maar ook voor de lange termijn zijn dit aandachtspunten. Waar staat uw organisatie over 10 jaar? Werk aan de toekomst van uw organisatie met een KAM-systeem.