Contractmanagement implementeren: stap NIET in deze 4 valkuilen

Elf maanden geleden schafte u een licentie aan voor een CRM-pakket. Helaas, de oplossing voldoet niet helemaal aan uw wensen en u wilt er graag weer vanaf. U belt de leverancier om op te zeggen, maar wat blijkt? Opzeggen kan niet meer. In het contract staat dat u minimaal 45 dagen vooraf moet annuleren, om te voorkomen dat het contract wordt verlengd.

Lees meer

Een KAM-systeem kiezen? Betrek deze personen bij de selectie!

Als KAM-manager bent u er verantwoordelijk voor dat uw organisatie voldoet aan de wet- en regelgeving op het gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu. Zaken als bedrijfsveiligheid en milieumanagement staan dagelijks op uw agenda. U moet immers voorkomen dat de organisatie het risico loopt op een milieuschandaal, boete of bedrijfsongeval. Om inzicht en grip te krijgen op alles waar u verantwoordelijkheid voor bent, is ervoor gekozen een kwaliteitsmanagementsysteem te gaan gebruiken. En dus moet er een KAM-systeem geïmplementeerd gaan worden.

Lees meer

5 valkuilen bij het implementeren van een KAM-systeem

Het is zover: u heeft voor een KAM-systeem gekozen en staat aan de start van de implementatiefase. Het liefst wilt u het systeem zo snel mogelijk gebruiken, maar u bent zich ervan bewust dat een effectieve implementatiefase van groot belang is. Om u daarbij te helpen, hebben wij de meest voorkomende valkuilen opgesomd in een blog. Zo kunt u ze voorkomen!

Lees meer

AVG tot nu toe - Dit is wat er is gebeurd de afgelopen maand

Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacy wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Dit betekent dat de privacy van de consument beter wordt beschermd. Persoonsgegevens mogen namelijk niet zomaar meer verstrekt worden aan derden, overal moet toestemming voor gevraagd worden en zo zijn er nog meer veranderingen rondom de AVG. Het hele privacybeleid moest op de schop bij zowel kleine- als grote organisaties. Doen zij dit niet, dan riskeren zij een boete die op kan lopen tot wel 4% van de jaaromzet of tot 20 miljoen euro. Nu zijn we een maand verder en kijken we samen met u wat er in de afgelopen maand is gebeurd. 

Lees meer

KPI’s voor contractmanagement

KPI’s worden gezien als een meetinstrument dat handvatten geeft voor het management om de strategie en doelstellingen van een bedrijf te bepalen. Net als een doelstelling is een KPI ook SMART geformuleerd. Wij laten u in deze blog zien hoe u de KPI’s van contractmanagement kunt formuleren.

Lees meer

Is uw organisatie klaar voor de AVG/GDPR?

Nog maar een paar weken en dan is de AVG (GDPR) van kracht. Het is de belangrijkste verandering in regelgeving rondom gegevens privacy die in 20 jaar gaat plaatsvinden. Aan de basis van data privacy staat intelligent informatiemanagement.

Lees meer

Maak je HR-afdeling eenvoudig AVG compliant

We zijn allemaal druk bezig met de nieuwe privacy wetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, en alle media staan er bol van. Iedere organisatie en iedere afdeling binnen de organisatie die werkt met persoonsgegevens moet gaan voldoen aan de wetgeving voor 25 mei 2018. Het is dus de maand van de waarheid. En hoever bent u met de voorbereidingen?

Lees meer

Effectief contractbeheer met de digitale handtekening

Alle contracten met klanten, leveranciers of partners moeten goed worden beheerd. Als het beheren van uw contracten niet goed is ingericht, kan dit problemen veroorzaken. Zo kunnen contracten zonder inzage stilzwijgend worden verlengd. Met contractbeheer heeft u overzicht over uw contracten en is het duidelijk te zien wanneer contracten aflopen en welke afspraken gemaakt zijn in het contract. Dit werkt allemaal met automatische notificaties. Bij het aflopen van contracten krijgt u direct een melding in uw mail.

Lees meer

Hoe document management aansluit bij product lifecycle management

Product lifecycle management en document management. Twee termen waar u misschien van gehoord heeft of zelfs mee aan de slag bent. En zo niet, dan is dat niets om u voor te schamen. Uit een onderzoek van het Engelse bureau Business Advantage blijkt dat minder dan de helft van de respondenten (voornamelijk managers, designer en engineers) weleens van product lifecycle management gehoord heeft. U bent dus zeker niet de enige als u geen idee heeft van de betekenis van product lifecycle management.

Lees meer

Een goed ingericht contractmanagementproces in 6 stappen

Contractmanagement omvat het managen van het proces van voor en na het afsluiten tot aan het beëindigen van het contract. We merken dat steeds meer organisaties het nut gaan inzien van goed contractmanagement. Ook zien we dat veel organisaties kansen mislopen doordat ze kennis missen over het inrichten van een contractmanagementproces. In ons vorige blog lieten wij u al zien wat de verschillen zijn tussen contractmanagement en contractbeheer. In deze blog laat ik u zien hoe u met een goed ingericht contractmanagementproces kosten kunt besparen.

Lees meer

Ontvang onze blogs in uw mailbox

Populaire blogs

Bereken eenvoudig de ROI van een DMS met de tool uit ons e-book!

Download ons e-book