Zorgen dat iedereen informatie update? Zo motiveert u uw medewerkers

Data is niet meer weg te denken uit ons leven. Vanuit data kan inzicht worden verkregen in bedrijfsprocessen, waardoor kansen omgezet kunnen worden in verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan het signaleren van bottlenecks in een proces en de efficiëntieslagen die door dit inzicht kunnen worden gemaakt, maar ook aan inzicht in de huidige marktpositie. Alleen: hoe houdt u uw informatie up-to-date?

Lees meer

Efficiëntie verhogen door betere vindbaarheid van informatie

Standaardisering helpt om processen te verbeteren. Dit geldt ook voor informatiemanagement. Er zijn diverse tools om verwerking en borging van informatie in uw organisatie te standaardiseren en te structureren. Door de juiste keuze te maken bij het vaststellen van een standaard, een procedure of norm, wordt de efficiëntie verhoogd.

Lees meer

Wat zijn faalkosten? 6 tips om faalkosten te reduceren

“Vorig jaar bedroegen de faalkosten in de bouw circa 10% van de omzet van aannemers. In totaal kwam dit neer op circa 6 miljard euro. Al jaren zijn de faalkosten binnen de bouwsector te hoog. Enkele bouwbedrijven hebben de afgelopen tijd met succes de faalkosten weten terug te dringen maar de meeste aannemers zijn hier te weinig mee bezig.” (bron: http://www.stichtingibk.nl/2016/11/)

Lees meer

Uw informatie structureren in 5 stappen

Processen vertragen door inefficiëntie informatieoverdracht. Bijvoorbeeld vanwege chaos in het archief, een onoverzichtelijke mappenstructuur op uw pc of er is een andere reden waarom informatie niet optimaal wordt geborgen of benut. Herkenbaar? Dan is het tijd om structuur aan te brengen in de berg gegevens. In dit blog leggen we uit hoe u uw informatie structureert in 5 stappen.

Lees meer

AVG hoeft voor u geen nieuwe Millenniumbug te worden

Nieuwe privacywetgeving vraagt wel om actie:

De nieuwe wet met betrekking tot het verzamelen, opslaan en gebruiken van persoonsgebonden gegevens, de Algemene Verordening Gegevensverwerking, heeft een grote impact. U leest erover in alle media en de eerste missers zijn sinds het inwerkingstellen van de wet Meldplicht Datalekken ook al uitgebreid in het nieuws geweest. Dat is niet de manier waarop u de voorpagina’s wilt halen. Maar hoe voorkomt u dat? Weten wat u aan persoonsgebonden informatie heeft en wat ermee gebeurt, is de basis voor adequaat beheer.

Lees meer

Behaal de volgende 5 resultaten met een KAM systeem

Het is het resultaat dat telt; ook bij het implementeren van een KAM-systeem. Het inrichten en onderhouden van een KAM-systeem neemt een hoop tijd in beslag. Voordat u hieraan begint, wilt u natuurlijk wel weten welk resultaat het u in de toekomst oplevert. In het vorige blog over de voordelen van een KAM-systeem heeft u al kunnen lezen wat de belangrijkste voordelen zijn. Dit keer willen we de resultaten belichten. In deze blog laten wij u graag zien wat optimaal gebruik van een KAM-systeem kan opleveren.

Lees meer

De audits voorbij - 4 tips voor continu kwaliteitsmanagement

De hele organisatie heeft het over kwaliteit en kwaliteitsmanagement wanneer er binnenkort een audit plaats gaat vinden. Ineens moet alles nagelopen worden: Is alles goed geborgd? Werken we nog volgens onze opgestelde procedures? Maar de kunst van goed kwaliteitsmanagement is om juist buiten de certificeringen en audits de kwaliteit hoog in het vaandel te hebben staan. Maar hoe doe je dat? In dit blog geven we vier tips om de (focus op) kwaliteit ook hoog te houden in deze tussenperiodes. 

Lees meer

Nieuwe Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

De media staan er bol van: de nieuwe wetgeving rondom het verzamelen, opslaan en gebruiken van persoonsgebonden gegevens. In Europees verband heet de wet General Data Protection Regulation (GDPR), in het Nederlands is hij omgezet naar de Algemene Verordening Gegevensverwerking, maar het gaat om hetzelfde. Die wet is overigens al van kracht.

Lees meer

Wat is ECM & Wat is DMS? De termen uitgelegd

ECM, DMS, CMS, KAM, RMA. Soms lijkt het alsof de hele IT-wereld bestaat uit drie letterige afkortingen. Het wordt helemaal ingewikkeld wanneer sommige van deze termen deels met elkaar overlappen. En dat is precies wat er vaak gebeurt met ECM en DMS; twee termen die soms als synoniem worden gebruikt, maar vaak voor veel verwarring zorgen. Hoewel er overeenkomsten tussen de termen zijn, zijn er ook belangrijke verschillen. In dit blog lichten wij ze toe.

Lees meer

De vier grootste uitdagingen van een KAM-manager in 2017

Als KAM-manager bent u verantwoordelijk voor de kwaliteit, Arbo en milieu van uw organisatie. Een zeer belangrijk aspect van uw werk zijn de certificeringen rondom de ISO-normen en het managen van de risico’s. Voldoen aan de ISO-normen en inspelen op de ontwikkelingen in de markt, zorgen voor een aantal belangrijke uitdagingen. Wij nemen ze met u door!

Lees meer

Ontvang onze blogs in uw mailbox

Benieuwd naar de mogelijkheden van DocBase voor uw organisatie?

 
DocBase demo aanvragen