Werknemers gaan onverantwoord om met vertrouwelijke bedrijfsinformatie

We werken steeds meer in de cloud, delen onze bestanden (veilig) via Dropbox en Google en onze laptops, tablets en smartphones zijn allemaal draadloos verbonden met het bedrijfsnetwerk. En wat doet bijna een derde van de werknemers? Die deelt gewoonweg de beveiligingsinformatie aan derden.

Lees meer

De 47 redenen om DocBase te kiezen als DMS

Er zijn zoveel verschillende IT systemen en vooral ook zoveel document management systemen (DMS). Welk DMS is nu het meest geschikt voor uw organisatie? De oplossing is makkelijker dan u denkt. Acanthis biedt vele mogelijkheden en redenen om te kiezen voor DocBase. In deze blog zetten wij alle 47 redenen om te kiezen voor DocBase als DMS op een rij.

Lees meer

Hoe een DMS succesvolle ketenintegratie mogelijk maakt

Bedrijven in de maakindustrie maken steeds vaker onderdeel uit van een leveringsketen. Een eindproduct dat verkocht wordt aan consumenten of bedrijven bevat vrijwel altijd grondstoffen, halffabricaten, accessoires en onderdelen die gemaakt zijn door verschillende partijen.

Lees meer

AVG? Met een DMS geen zorgen over wet- en regelgeving

25 mei 2018 is een datum die rood omcirkeld staat in de agenda’s van iedereen die iets met privacy van doen heeft. Op die dag gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in en veranderen de regels voor bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken.

Lees meer

Drie manieren waarop een DMS de datakwaliteit verhoogt

Data is het nieuwe goud. Deze uitspraak hoort u de laatste jaren steeds vaker en met een reden. Dankzij de toegenomen rekenkracht van computers kunnen bedrijven reeds beschikbare informatie beter analyseren. Deze analyses kunnen gebruikt worden om steeds betere voorspellingen te maken over allerlei zaken die van belang zijn voor het bedrijf. Zo wordt data ingezet om het koopgedrag van klanten beter te begrijpen of om productieprocessen te verbeteren.

Lees meer

De impact van ongestructureerde informatie op leveringsbetrouwbaarheid

Bedrijven is er altijd alles aan gelegen om de producten tijdig uit te leveren aan de klant. Er wordt flink geïnvesteerd in software om de planning te maken. Om te kunnen leveren op het moment dat de klant dat wil, worden er afspraken gemaakt om uw producten per vrachtwagen, per trein of desnoods per vliegtuig bij de klant af te leveren. Tegelijkertijd komen de benodigde grondstoffen just-in-time binnen, zodat u zo weinig mogelijk voorraad hoeft te houden. Alles is tot in de details gepland.

Lees meer

Is een DMS een belemmering voor nieuwe ontwikkelingen?

Een Document Management Systeem (DMS) is een beproefde oplossing om informatie binnen een bedrijf te organiseren. De systemen hebben talloze voordelen als het gaat om de kwaliteit van de informatievoorziening binnen uw bedrijf. Daarnaast biedt een DMS de mogelijkheid om werkprocessen op basis van informatie te stroomlijnen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van workflows of door het uitzetten van taken.

Lees meer

Zorgen dat iedereen informatie update? Zo motiveert u uw medewerkers

Data is niet meer weg te denken uit ons leven. Vanuit data kan inzicht worden verkregen in bedrijfsprocessen, waardoor kansen omgezet kunnen worden in verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan het signaleren van bottlenecks in een proces en de efficiëntieslagen die door dit inzicht kunnen worden gemaakt, maar ook aan inzicht in de huidige marktpositie. Alleen: hoe houdt u uw informatie up-to-date?

Lees meer

Efficiëntie verhogen door betere vindbaarheid van informatie

Standaardisering helpt om processen te verbeteren. Dit geldt ook voor informatiemanagement. Er zijn diverse tools om verwerking en borging van informatie in uw organisatie te standaardiseren en te structureren. Door de juiste keuze te maken bij het vaststellen van een standaard, een procedure of norm, wordt de efficiëntie verhoogd.

Lees meer

Wat zijn faalkosten? 6 tips om faalkosten te reduceren

“Vorig jaar bedroegen de faalkosten in de bouw circa 10% van de omzet van aannemers. In totaal kwam dit neer op circa 6 miljard euro. Al jaren zijn de faalkosten binnen de bouwsector te hoog. Enkele bouwbedrijven hebben de afgelopen tijd met succes de faalkosten weten terug te dringen maar de meeste aannemers zijn hier te weinig mee bezig.” (bron: http://www.stichtingibk.nl/2016/11/)

Lees meer

Ontvang onze blogs in uw mailbox

Populaire blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van DocBase voor uw organisatie?

 
DocBase demo aanvragen